josiens geurboetiek

Etherische olie

Etherische olie is net als wierook een sfeermaker voor in je huis. Etherische olieen worden dan ook heel veel gebruikt om hun helende werking. Etherische olien worden ook wel aromatische, essentiele of vluchtige olien genoemd. Etherische olie kan zich bevinden in de bloemen, wortels, vruchten, schil of stengels van de plant. De olie wordt op een natuurlijke wijze uit de plant gewonnen door: destilleren, weken, persen, marceren en enfleureren. Omdat elke plant een minuscule hoeveelheid olie bevat, is elke plant vrij kostbaar. Etherische olien zijn dan ook hoog geconcentreerd, zodat je maar een paar druppels nodig hebt om effect te kunnen krijgen. Etherische olien zijn krachtige olien met talrijke eigenschappen en kunnen stimulerend en helend werken. Veel mensen denken dat etherische olien en kruiden ongevaarlijk zijn maar dat is niet juist. Er bestaan veel verschillende kruiden en giftige planden die bij overmatig gebruik gevaarlijke bijwerkingen kunnen veroorzaken. Tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding is het niet raadzaam etherische olie te gebruiken, ook niet voor uitwendig gebruik omdat de olie via de huid in het bloed wordt opgenomen. Het is belangrijk de etherische olie nooit rechtstreeks op de huid te gebruiken, dit kan zorgen voor irritatie en/of brandwondjes. De inhoud van deze site dient alleen ter informatie en niet als medisch advies. Zelfbehandeling met etherische olie is dan ook op eigen risico ! 

Staat er een olie niet tussen die u wel graag zou willen bestellen ? Stuur dan gerust even een mailtje naar: info@josiensgeurboetiek.nl dan kan ik voor u kijken of ik hem kan bestellen voor u.


Sorteer op:
 
Anti- insekten etherische olie


 
OutOfStock
2.50

Kamilleolie 5%


 
InStock
6.50

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN