josiens geurboetiek

Geurpotjes Aroma Naturales

Aromatherapie met behulp van geurpotjes

De geurpotjes worden veelal gebruikt voor aromatherapie maar wat is nu precies aromatherapie? Aromatherapie is een holistische therapie die lichaam, hoofd en geest behandelt door het gebruik van aan planten onttrokken etherische oliën. De subtiele helende eigenschappen van etherische oliën zijn van een hoger niveau dan chemische geneesmiddelen en hebben een krachtiger effect op de geest en emoties. Etherische oliën hebben invloed op je stemming, op de geestelijke veerkracht en het brengen van een prettige sfeer in huis. Ze bieden een zachtaardig, gevoelig alternatief voor de risico's van synthetische geneesmiddelen die steeds vaker negatieve bijwerkingen, allergische reacties en verslavingen veroorzaken. De belangrijkste eigenschap van etherische olie is het evenwicht brengende effect daarvan op het lichaam, omdat je door een verstoord evenwicht in het lichaam het snelst ziek wordt. Ook bezitten etherische oliën een breed scala aan therapeutische eigenschappen en kunnen heel wat ziekten door deze methode (de natuurlijkste van alle plantaardige geneeswijzen) worden verholpen. Aromatherpaie kan worden gebruikt als aanvulling op de moderne geneeskunde of andere vormen van alternatieve therapie, omdat het vaak heel goed met die andere behandelswijzen samen gaat.

De 100% natuurlijke oliën in de geurpotjes zijn gemaakt van bloemen en planten. De olie kan door middel van waterdampdestillatie of persing onttrokken worden aan de bloemen of planten. De olie wordt samen met een spons in een potje gestopt, waardoor de olie wordt geabsorbeerd door de spons en het product hierdoor zijn optimale en langstdurende werking heeft. Er worden op geen enkele manier chemische producten toegevoegd en het betreft dus een 100% natuurlijk product. Omdat er geen kleurstoffen worden gebruikt kan de kleur soms verschillen. De geurpotjes werken het beste als deze in de slaapkamer worden geplaatst. Etherische oliën worden gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en naar alle delen van het lichaam verzonden. Voordat ze uiteindelijk door het lichaam worden geëlimineerd, beïnvloeden ze het systeem van enkele uren tot enkele dagen, dit varieert per persoon. De olie wordt door de huid opgenomen via de haarzakjes, die een olieachtige substantie bevatten: talg. De olie kan in het bloed en het weefselvocht oplossen. Dat proces duurt gewoonlijk 1 tot 6 uur. Door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam, die onder andere beschreven staan bij elke geur aroma op onze website.

Productinformatie geurpotjes

Het geurpotje bestaat uit een glazen potje met daarin een spons en een natuurlijke etherische olie. Het potje kan in elke gewenste ruimte worden geplaatst, zelfs zijn de geurpotjes geschikt voor het gebruik in de sauna. Je kunt de geurpotjes 24 uur per dag open zetten in een ruimte, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft het een heerlijke geur aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld 1 jaar. Bij gebruik in de slaapkamer en sauna zet je het geurpotje alleen open wanneer je aanwezig bent in de ruimte of iets daarvoor en sluit het product weer wanneer je de ruimte verlaat (hierdoor gaat het product langer mee).

Natuurlijk zijn de geurpotjes ook gewoon geschikt voor een lekkere geur in huis voor ruimten tot 20m2 in plaats van de aromatherapie. De potjes kunnen worden gebruikt door het deksel eraf te draaien en zo laag mogelijk bij de grond neer te zetten. Waarom je het potje zo laag moet neerzetten? Geuren stijgen dus zet ze zo laag mogelijk weg des te meer plezier heb je ervan. Voor een optimale werking van de geurpotjes dien je het potje eens per maand op zijn kop te zetten (uiteraard met gesloten deksel) zo trekt de olie weer even goed in het sponsje. Gebruik hierbij een schoteltje zodat er geen olie uit het potje kan lekken, het helpt vlekken voorkomen.


LET OP! Bij het openen van het potje moet je rekening houden met de vloeibare inhoud. Het is van belang dat je het product recht houdt bij het openen om er voor te zorgen dat er geen olie uit loopt. Geen van deze geurpotjes zijn geschikt voor inwendig gebruik. Geopende potjes uit de buurt houden van kleine kinderen en huisdieren. Ook niet met de vingers de spons aanraken, de bacteriën aan je handen kunnen dan namelijk de kracht van de olie verminderen. 


 

 


Sorteer op:
 
Aroma Nacht Jasmijn


InStock
12.00

Aroma Viool


InStock
12.00

Aroma Mint


InStock
12.00

Aroma Appel


InStock
12.00

Aroma Citroen


InStock
12.00

Aroma Rozemarijn


InStock
12.00

Aroma Bergamot


OutOfStock
12.00

Aroma Kaneel


InStock
12.00

Aroma Seringen


OutOfStock
12.00

Aroma Witte Bloemen


InStock
12.00

Aroma Pepermunt


InStock
12.00

Aroma Eucalyptus


OutOfStock
12.00

Aroma Ceder


InStock
12.00

Aroma Citronella


OutOfStock
12.00

Aroma Patchouli


InStock
12.00

Aroma Dennen


InStock
12.00

Aroma Oranjebloesem


OutOfStock
12.00

Aroma Marjolein


OutOfStock
12.00

Aroma Ylang


InStock
12.00

Aroma Lavendel


OutOfStock
12.00

Aroma Jasmijn


OutOfStock
12.00

Aroma Roos


InStock
12.00

Aroma Sandelhout


OutOfStock
12.00

Aroma Engelwortel


OutOfStock
12.00

Aroma Vanille


OutOfStock
12.00

Aroma Sinaasappel


OutOfStock
12.00

Aroma Baby


InStock
12.00

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN