josiens geurboetiek

Yankee Candle | Josien's Geurboetiek

Yankee Candle | Josien's Geurboetiek

Yankee Candle | Josien's Geurboetiek

Over Yankee Candle

Yankee Candle bestaat al meer dan 40 jaar en brengt een lange traditie van vakmanschap, kwaliteit en verkoop naar de Europese markt.  
Dit mooie bedrijf is gestart in 1969 door de zestienjarige Mike Kittredge.
Yankee Candle is de grootste geurkaarsenfabrikant van de wereld en tevens marktleider op dit gebied en is uitgegroeid tot de nummer één met de meest erkende naam in de kaarsenwereld. 
Vandaag de dag, biedt Yankee Candle in de Benelux meer dan 100 verschillende geuren aan van de grootste en meest boeiende selectie van kaarsen en home fragrance geuren. In aanvulling op onze befaamde Housewarmer® lijn van geurkaarsen, bieden wij ook een breed scala van seizoensgebonden en speciale geurkaarsen, huisparfumproducten, autoverfrissers, gifts en accessoires.

De geuren van Yankee Candle zijn in vijf geurgroepen onderverdeeld: Fruit, Floral, Fresh, Festive en Food and Spice.
Dus als je op zoek bent naar iets speciaals, een vervangend product of soort gelijk product, houd het lekker in de familie!
Naar onze mening is de beste manier om een ​​nieuwe geur te proberen een waxtart of votive.
Kleine, betaalbare, sample-sized producten kunnen het beste worden gebruikt in een Yankee Candle waxwarmer of votive houder.
Je kunt ze zelfs samenvoegen om je eigen persoonlijke cocktail van geuren te creëren die we geur mixology noemen.

Of het nu de sappige, net geplukte geur van Macintosh is, de frisse lucht en de zonnegeur van Clean Cotton, of een van de andere vele authentieke geuren, niets is te vergelijken met de echte geur van een Yankee Candle. Yankee Candle® is de maatstaf voor kwaliteit in de kaarsenwereld. Hoofdparfumeurs ontwikkelen Yankee Candle®-geuren voor optimale prestaties in de producten.
Alle geuren worden grondig gescreend, beoordeeld en getest door het zeer ervaren team van geurprofessionals om de beste sterkte en kwaliteitservaring te bereiken in zowel winkel als in gebruik.
Dit zorgt ervoor dat de geursterkte en -kwaliteit hetzelfde is in de winkel en waar u het ook gebruikt. Met elke geur die ze introduceren, staat de reputatie op het spel.
Het is niet genoeg dat een Yankee®-geur even goed is als de geuren van de concurrenten. Het moet beter zijn, want het is wat je van ze verwacht ... en wat ze van hen zelf verwachten.
Elke geur moet het realisme, de nauwkeurigheid en de aangenaamheid van de ware bloem, het voedsel, het fruit, de plaats, of de ervaring bezitten die het heeft geïnspireerd.
Elke geurende Yankee Candle is gemaakt in Amerika met de beste ingrediënten van over de hele wereld, zoals natuurlijke geur-extracten en natuurlijke vezelstokken.
De meesterkaarsenmakers houden zich nog steeds aan dezelfde starre normen van toewijding en vakmanschap uit de begindagen van het met de hand maken van kaarsen.
Tegenwoordig produceren ze meer dan een miljoen pot kaarsen per week op het hoofdkantoor in West-Massachusetts.

Bij Yankee Candle produceren ze meer dan 200 miljoen kaarsen per jaar. Meer dan een miljard in de afgelopen vijf jaar alleen.
Ze zijn toegewijd aan het superieure vakmanschap van elke kaars die ze maken ... van de was tot de pit. Het maakt deel uit van wat voor hen de maatstaf voor kwaliteit in de kaarsenwereld heeft gemaakt.
Uiteindelijk bestaan deze Yankee Candle kaarsen om je huis als een huis te laten voelen. Daartoe adviseren zij ten zeerste al onze klanten de basisprincipes van de kaarsenveiligheid te volgen.
De meeste zijn gezond verstand en verlengen de levensduur van uw kaars en uw genot van de unieke eigenschappen die kaarsen bij ons thuis brengen.

Samenstelling kaarsen
Yankee Candle gebruikt hoorwaardige paraffinewas die zorgt voor een schone, consistente verbranding.
Ze gebruiken hoogwaardige kwaliteitsingrediënten met natuurlijke essentiële oliën. Hiermee creëren ze onderscheidende levensechte geuren.
De potten zijn Glass Lab gestest om de juiste sterkte en consistetie te garanderen. De potten zijn 100% recyclebaar en worden aanvaard door de meeste recylingcentra.
De lont is loodvrij en bestaat uit 100% natuurlijke vezels. Ze worden met de hand gestrekt om ervoor te zorgen dat ze gecentreerd is voor de best mogelijke verbranding.

Waar moet je rekening mee houden bij een Yankee Candle Kaars

Je huis is net zo uniek als jij zelf bent. Geuren moeten net zo persoonlijk zijn als je huis. Daarom vertrouwen miljoenen mensen over de hele wereld op het merk Yankee Candle.
Yankee Candle brengt elke dag herinneringen tot leven in vele woonkamers.Een geweldige kaarsbelevenis begint met goede kaarsverzorging en onderhoud.
Om je huis het hele jaar door prachtig te laten geuren, volg je eenvoudig onze handige tips:
1. Houd de kaars aan totdat het oppervlak volledig is gepoold om een maximaal geur resultaat mogelijk te maken en tunnelen te voorkomen.
2. Gebruik een Illuma-lid voor een gelijkmatig en gestaag branden van de kaars.
3. Vergeet niet om de lont voor elk gebruik ik te korten tot 3 mm om de beste verbrandig mogelijk te maken. De Wick trimmers zijn perfect voor het kort houden van de lont.
4. Laat ongeveer 1 cm was op de bodem van de pot over voor de veiligheid en een maximale brandtijd toe te staan zonder oververhitting.
    Het glas kan op de bodem heet worden als de vlam de basis van de pot nadert en het grootste deel van de was is verbruikt. Om dezelfde reden steunt Yankee Candle het gebruik van verwaringsoppervlakken of  kaars-              verwarmers niet.
5. Alleen ongeparfumeerde theelichtjes van Yankee Candle moeten worden gebruikt in een niet elektrische waxwarmer om het beste resultaat te kunnen behalen.
6. Sluit ramen en deuren in de buurt van de kaars, dit voorkomt tocht en luchtstromen en zorgt voor een betere verbranding van de kaars.
7. Voor elke diameter van 1cm, heeft de kaars 60 minuten brandtijd nodig
8. Bescherm het oppervlak waarop de kaars brand, brand het altijd op een hittebestendig oppervlak. De shades en trays voorkomen schade door hitte.
9. Gebruik een kaarsendover om te voorkomen dat rook en wax de kaars ontsnapt.
10. Trim de lont elke 4 uur. Wanneer je de lont trimt moet je altijd de vlam doven, de kaars op kamertemperatuur laten komen en de lont tot 3 mm inkorten voordat je hem opnieuw aansteekt.

Illuma-lid
Zoals bij alle kaarsen, is de eerste verbranding het belangrijkste. Laat de Yankee Candle daarom altijd minimaal 2 tot maximaal 4 uur branden.
Als de was niet helemaal vloeibaar kan worden zal dit een tunnel gaan voren, vooral als de kaars voor het eerst wordt aangestoken. Zodra een kaars een tunnel heeft, zal deze blijven tunnelen.
Een geweldig hulpmiddel om tunnels te voorkomen en om een ​​schone, gelijkmatige verbranding te bevorderen die elke centimeter was gebruikt, is het Illuma-deksel.
Het Illuma-deksel bevindt zich bovenop de grote of middelgrote jar/pot en helpt de vlam te stabiliseren zodat een gelijkmatige waspool wordt gevormd.
De speciaal ontworpen vorm van het Illuma-deksel helpt ook om de hitte van de vlam in de pot te houden in plaats van te ontsnappen. 
Dat zorgt voor een schone, gelijkmatige verbranding die een volledig wasbad oplevert.
Het resultaat is een pot die schoon en gelijkmatig brandt en die bij gebruik met een goed onderhouden lont overmatige roetvorming kan voorkomen. Dit alles met een uitstekende verdeling van de geur.

Hoe trim ik de lont en hoe gebruik ik mijn wick trimmer?

Plaats de onderkant van de trimmer gelijk met het oppervlak van de kaars.
Schommel de trimmer naar achteren, zodat de "elleboog" nu op het oppervlak van de kaars rust.
Zorg ervoor dat uw trimmer in een hoek van 45 graden staat om de juiste pitlengte te krijgen. Dit voorkomt dat de lont te kort wordt gesneden, waardoor de kaars niet goed brandt.
Breng de twee handvatten bij elkaar om de pit af te knippen. Gooi de rest van de lont weg voordat u hem aansteekt.
Kaarsen moeten niet langer dan vier uur per keer worden verbrand.
Het wordt aanbevolen om na vier uur branden de kaarsen te doven, ze twee uur te laten afkoelen en bij te snijden alvorens opnieuw te branden

Hoe bewaar ik het best mijn Yankee Candle kaars?

De was en geurolie die Yankee Candle gebruikt zijn gevoelig voor zowel temperatuur als licht dus wees voorzicht wanneer kaarsen voor een langere periode worden bewaard.
Als je de kaars wilt bewaren, zorg dan dat deze op een koele, droge plaatst staan, niet in direct zonlicht of intens licht.
Als je hem op een donkere plaatst bewaart zoals in een kast of doos, bescherm je je kaars tegen zonlicht en verkleuring.
Omdat de kaarsen gevoelig kunnen zijn voor extreme kou en hitte, is het het beste om ze tussen 10 ºC en 16 ºC op te slaan.
En zorg ervoor dat je de kaarsen niet langdurig in de auto laat (vooral op warme dagen), omdat ze kunnen smelten of verkleuren.
Extreme kou veroorzaakt scheuren en afscheiding, dus het is het beste om onze temperatuurrichtlijnen te volgen.
Na langdurige blootstelling aan kou moet u de kaars minimaal 2 uur lang op kamertemperatuur laten komen voordat u deze brandt om mogelijke schade te minimaliseren.

Fragrance Layering en geurmixologie

Geur is vandaag de belangrijkste factor in de aankoop van kaarsen, waarbij bijna driekwart van de kopers van kaarsen het als 'extreem belangrijk' of 'zeer belangrijk' beoordeelt in hun aankoopbeslissing.
Bij Yankee Candle is het belang van geur besproken met wat ze de Scentmosphere noemen.
Door middel van Scentmosphere herkennen we de manier waarop een huis, een gebouw of een kamergeur een onmiddellijke en blijvende invloed heeft op hoe mensen die ruimte waarnemen.
Twee opwindende manieren die we helpen om Scentmosphere te creëren, is door middel van parfumlagen en fragrance mixologie.

Fragrance Layering is al enkele jaren in gebruik in de geur- en cosmetische industrie en heeft alles te maken met het gebruik van meerdere soorten parfums.
Bij Yankee Candle houdt geurlagen in dat je ten minste twee soorten producten gebruikt met dezelfde, vergelijkbare of complementaire geur.
Je kunt meerdere kaarspotten gebruiken om geurlagen te creëren. Of je kunt votives combineren met geurstokjes, waxtarts of geurolie.
Ze kunnen allemaal samenwerken zolang je vergelijkbare of complementaire geuren selecteert.
Er zijn tijden van het jaar waarin  je favoriete kaarsenkaarsgeur misschien niet beschikbaar is in andere geurproducten voor thuis.
Gebruik in dergelijke gevallen complementaire geuren om een ​​kenmerkende geur voor uw huis te creëren.
Hiermee kunt u meer dan één pot of een complementair product gebruiken. Het is allemaal een kwestie van persoonlijke smaak.

Geurmixologie
Dit is de kunst van het combineren van 2 of meer geuren samen om een ​​nieuwe en unieke geur te creëren.
De focus ligt op het combineren van geuren en geen vormen. Je kunt parfum gebruiken met  votives, waxtarts, Potpourri of zelfs huisparfumoliën om een ​​nieuwe en unieke geur te creëren.
Geurmixologie is eenvoudig met behulp van votives en onze triple votive houder. Plaats eenvoudig drie samplers in de houder en steek ze aan.
Terwijl de kaarsen smelten, zullen de geuren samenkomen om een ​​nieuwe, opwindende geur te creëren.

Waxtarts en geurolie mixen
Plaats maximaal een volle waxtart in de kom van de warmer. Om 2 tot 3 geuren te combineren, verdeel je de waxtart in helften of derde delen en plaatst deze in de schaal van de warmer.
Terwijl de was smelt komt je nieuwe geur tot leven. Mocht je graag meer willen experimenteren is het ook leuk om verschillende geurparfums te mengen voor een hele nieuwe geur.
Slechts een paar druppels van deze geur en misschien een paar laten druppelen van een andere geur, zo heb je een aangepaste geur die je zelf hebt ontworpen. De mogelijkheden zijn eindeloos in de geurmixologie.

Lees en volg steeds de waarschuwingen van de fabrikant

Houd langer van je kaars door deze handige tips te volgen
* Laat brandende kaarsen nooit onbeheerd achter
* Houd een aangestoken kaars buiten het bereik van kinderen en huisdieren
* Houd kaarsen brandend op minimaal 10 cm afstand van elkaar
* Plaats uw kaars weg van tocht
* Plaats uw kaars altijd op een vlak en hittebestendig oppervlak
* Voorkom roken door de lont bijgesteld te houden tot 3 mm met behulp van een wick trimmer
* Verplaats een brandende kaars nooit totdat de was is afgekoeld
* Doof de kaars altijd met een kaarsen dover om roken en het weglopen van was te voorkomen.
* Houd de kaars uit de buurt van andere warmtebronnen
* Laat geen lucifers vallen of ander vuil in de was
* Gebruik nooit water om de kaars te doven, er kunnen hete spetters was opspatten en zelfs mogelijk het glas breken

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat het ons dan gerust even weten, we helpen je graag!
Je kunt ons het beste bereiken via: info@josiensgeurboetiek.nl of via: 06 - 50 42 45 01

* Bron: Yankee Candle Learning Scenter, The little book of candle care van Yankee Candle.
* Geschreven door: Josien Velkers

reacties op “Yankee Candle | Josien's Geurboetiek

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN